Itt a világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide IPS-monitora

Az LG a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb monitor termékcsaládját, köztük a világ első 21:9-es képarányú 34 hüvelykes ívelt UltraWide monitorát. Ekkor mutatkozik be a Digital Cinema 4K monitor és a funkcióban gazdag Gaming Monitor.

A 21:9-es ívelt csúcsmodellen Quad HD (3440 × 1400 képpont) felbontású kijelző biztosítja a digitális fotósok és filmesek számára a munkájukhoz szükséges részletességet és pontosságot. A PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis LG 34UC37 monitor bármelyik rendszer esetén könnyedén megbirkózik az intenzív grafikai megjelenítést igénylő feladatokkal és videókkal, továbbá támogatja az USB 3.0-nál négyszer gyorsabb Thunderbolt 2 adatátviteli szabványt, amely több eszköz „láncba fűzését” is lehetővé teszi. Emellett MAXX AUDIO technológiával és 7 W-os sztereó hangrendszerrel rendelkezik.

A világ első 21 9-es képarányú ívelt UltraWide IPS-monitora

Az IFA-n rántják le a leplet Digital Cinema 4K monitoráról is. Az LG Digital Cinema 4K monitor 31”-es képernyőjén 4096 × 2160 képpontot tömörít, amely négy Full HD monitor felbontásának felel meg. A 31MU97-es modellel a professzionális felhasználók, például a filmszerkesztők a 4K felbontású tartalmat az eredeti felbontásban tekinthetik meg.

A játékoksoknak szánt 24GM77-es Gaming Monitor modell kimondottan a legújabb FPS-játékok pörgős akciójeleneteinek megjelenítésére készült. 144 Hz-es képfrissítési aránya biztosítja, hogy még a legintenzívebb akció is gördülékeny és vibrálásmentes látványt nyújtson, Dynamic Action Sync üzemmódja pedig jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játékosok gyorsabban reagálhatnak a képernyőn zajló eseményekre.