Ismét feljelentést tesz az Együtt-PM a jegybank ingatlanvásárlásai miatt

A szövetség a hűtlen kezelés felmerülő gyanúja miatt feljelentést tesz, az értékbecslésre és az adásvételre vonatkozóan pedig közérdekű adat igénylését nyújtja be.

Az Együtt-PM ismét feljelentést tesz, és közérdekű adat igénylését nyújtja be a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlásai miatt. Pápa Levente, a szövetség gazdaságpolitikusa az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felháborítónak nevezi, hogy miközben a forint "történelmi mélységekbe zuhan, az államadósság pedig húszéves csúcsokat döntöget", a Magyar Nemzeti Bank luxusingatlanokat vásárol "nyakra-főre". Felszólította az MNB-t, hogy hagyjon fel a "pénzszórással", foglalkozzon a forintárfolyammal és az államadóssággal.

A szövetség a hűtlen kezelés felmerülő gyanúja miatt feljelentést tesz, az értékbecslésre és az adásvételre vonatkozóan pedig közérdekű adat igénylését nyújtja be - jelentette be.

Pápa Levente a közleményben emlékeztet rá, hogy az Index információi szerint a Magyar Nemzeti Bank nem csupán a tiszaroffi kastélyt és a fővárosi Eiffel Palace irodaházat vásárolta meg társadalmi felelősségvállalási programja keretében, de 450 millió forintért megvette a belvárosi Iposz-székházat is.

Hangoztatja, hogy az Együtt-PM korábban több feljelentést is tett a jegybank társadalmi felelősségvállalási programja során elkövetett "gyanítható" hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt.