A nőké lesz a főszerep hétvégén a Palotanegyed Fesztiválon

A nőké lesz a főszerep a hétvégén a Palotanegyed Fesztiválon, a programban világzenei koncertek, kiállítások és kézműves vásár is várja a látogatókat a Múzeumkertben, a Muzikum Klubban, a Szabó Ervin téren, valamint a Palotanegyed utcáin és terein egyaránt.

Pénteken a Besh o droM koncertjével indul a hétvége, amely szombaton már kora délután Szalóki Ági izgalmas, kutatómunkára és gyűjtésre épülő népzenei előadásával folytatódik. Ezt követi az Indiából érkező Anwar Khan radzsasztáni együttese és Ábrahám Judit fellépése, akik klasszikus indiai és szufi zenékkel kedveskednek a közönségnek. Az estét a Kerekes Band produkciója zárja, amelynek vendége Szalóki Ági lesz. Szombaton a Muzikum Klub Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizenei koncertjének ad otthont 18 órától - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vasárnap délután Szirtes Edina "Mókus" és a MoNaMo produkcióját élvezhetik a helyszínre érkezők, a záró koncertet este Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet adja.

Mindezzel párhuzamosan, a Szabó Ervin téren ismét felépül a sör és "gasztrozene" sétány, ahol kézműves édességek, illatszerek, ékszersziget és ékszerkészítő műhely várja a családokat.

A Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából, csaknem 40 millió forint támogatásból létrehozott három hónapos rendezvénysorozat célja, hogy a Palotanegyed terei, utcái és a Múzeumkert a társasági élet központjaivá váljon, ezzel is élénkítve a városrész ismertségét és turisztikai vonzását. A fesztivál idén még egy tematikus hétvégét tartalmaz: szeptember 12-14. között a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivált rendezik meg a városrészben.