A Jobbik közgyűlési tagját jelöli polgármesternek Nagykanizsán

Gábris Jácintot, a városi közgyűlésben önkormányzati képviselőként tevékenykedő tagját jelöli polgármesternek Nagykanizsán a Jobbik - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt Zala megyei elnöke.

Zakó László elmondta: Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen polgármestert és minden választókerületben önkormányzati képviselőjelöltet is állít a párt, egyes településeken pedig olyan civil jelöltet támogatnak, akivel kölcsönösen vállalni tudják egymást.

Nagykanizsán a 33 éves Gábris Jácint a párt polgármesterjelöltje, aki eddig a megyei jogú város közgyűlésének egyik legaktívabb tagja volt, de a 10. számú választókerületben képviselőjelöltként is szerepel. Civilben informatikus középiskolai tanár, illetve igazságügyi szakértő - tette hozzá a megyei pártelnök.

"Mi erősnek érezzük magunkat és felkészültnek - jelentette ki Zakó László, hozzátéve, hogy a Jobbik országos politikáját a vidéki településekre kivetítve kívánják folytatni tevékenységüket. - Szeretnénk munkahelyeket teremteni, az elvándorlást megszüntetni, a korrupciót feltárni és felszámolni, illetve az önkormányzati vagyon elherdálásának gátat vetni."

A Jobbik zalai elnöke - aki egyben a párt megyei listavezetője is - a Nagykanizsa tíz választókerületében indítani kívánt jelöltekről elmondta: életkorukkal, végzettségükkel és lakóhelyükkel az átlag választópolgárt testesítik meg a fiataloktól az idősebb generációig.

Önkormányzati képviselőjelöltjeik közül minden második már négy évvel ezelőtt is a listájukon szerepelt, többen közülük nem tagjai, de támogatói a pártnak - közölte.