Már kérhető a Diákhitel

Már igényelhető a Diákhitel a szeptemberben induló tanévre. Azok a diákok, akik szeptember 15-ig leadják kérelmüket, már október 15-én hozzájuthatnak az igényelt összeghez.

A Diákhitel első formája az úgynevezett szabad felhasználású 2001 óta létezik, amely az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre felvett hallgatók tanulását segíti. Két éve létezik a Diákhitel 2, amelyet kizárólag az önköltséges diákok vehetnek fel, és csak a képzés díját előlegezhetik meg. Az elmúlt évek alatt sokan éltek ezzel a lehetőséggel, a 350 ezredik hallgatót éppen az idei tanévben regisztrálják majd. A volt diákok harmada már vissza is fizette a kölcsönt.
Hallgassa meg!

A mostani tanévre is az első igénylési határidő szeptember 15-e - mondta a Krónikának Imre Zita, a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatója. A szabad felhasználású 5,75 százalékos kamattal érhető el, amely a Diákhitel történetének legalacsonyabb kamatszintje. Képzési formától függetlenül bárki felveheti, akit felvettek felsőfokú intézménybe. A Diákhitel 2-t kizárólag a képzés díjára fordíthatják a hallgatók, viszont fix 2 százalékos kamattal érhető el mindenki számára - magyarázta Imre Zita.

A hitelt az egyetem vagy a főiskola elektronikus tanulmányi rendszereinek, Neptun hallgatói felületéről kell kezdeményezni, de lehetőség van arra is, hogy a kölcsönt a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatain intézzék a diákok. A felvehető hitelösszegek változatlanok: havonta 15, 21, 25, 30, 40 vagy 50 ezer forint. Az első igénylési határidőhöz október 15-i folyósítás tartozik. A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint a várhatóan nagy érdeklődés miatt a Köki Terminálon található ügyfélszolgálati iroda ezentúl minden szombaton is nyitva lesz, 10 és 14 óra között.