Kezdődik a Strand Fesztivál

És négy napon át zajlik a Nagyon Balaton sorozat keretében Zamárdi szabad strandján, ahol mások mellett fellép John Newman, a Parov Stelar Band, a Papa Roach, a Knife Party és a 25 éves Tankcsapda is. A Petőfi Rádió a fesztivál teljes ideje alatt a helyszínéről közvetíti adásait.

Az idei, második Strand fesztiválon augusztus 20-án a Tankcsapda 25 éves, születésnapi koncertje után az amerikai rockbanda, a Papa Roach lép színpadra. Másnap az egyik legnagyobb hazai fesztiválkedvenc, a Parov Stelar Band érkezik Zamárdiba, és ugyanezen a napon a brit drum and bass producer, Wilkinson is a fesztivál vendége lesz. Pénteken a Dub FX és a Knife Party ad koncertet, szombaton pedig első magyarországi fellépésére érkezik John Newman.

A csaknem 100 fellépőt számláló programban mások mellett koncertezik a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Quimby, a 30Y, a The Carbonfools, Copy Con, Majka, a Fish!, a Supernem, a Péterfy Bori és a Love Band, a Magashegyi Underground és a Soerii & Poolek is. Mindemellett a közönség a népszerű budapesti sorozattal, a Random Trippel is találkozhat majd két alkalommal. A program keretében a legismertebb magyar előadók mellett ezúttal a Groove Armada és a Freestylers oszlopának számító Valerie M is színpadra lép.

A Petőfi DJ-k közül is sokan szerepelnek a fesztivál programjában, többek között Izil, a rádió zenei főszerkesztője is, de zenélnek a Robur DJ-k, és jelen lesz Karányi, Julia Carpenter, a Rewind és a Nobody Moves legénysége is. A helyszínen a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad résztvevői és győztesei is szórakoztatják majd a közönséget, mások mellett a Mary Popkids, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, Deniz, Odett, a Cloud9+ és a Carbovaris.

A Kultúrfitnesz című műsora élőben mutatkozik be a helyszínen, ahol Horváth Gergely vendége lesz Deniz, Fluor Tomi, Kardos-Horváth Janó, Bérczesi Robi és Pásztor Anna is. A fesztivál helyszínén épül fel a Balaton legmagasabb tornya is: a Széchenyi 2020 Élményparkból 30 méter magasról egy 200 méteres kötélpályán csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek.

A négynapos programra a szervezők 60 000 vendéget várnak, akiknek minden este tűzijátékkal kedveskednek. A Petőfi Rádió a fesztivál teljes ideje alatt a helyszínéről közvetíti adásait. Számos program mellett a Design Terminál csapata fiatal vállalkozókat, tervezőket és művészeket mutat be, de lesz borkóstoló és Zacher Gábor toxikológus-főorvos is tart majd előadást.

Nekem a Balaton címmel a program vendégei minden nap déltől, a Parti Bisztrónál kortárs képzőművészek segítségével készíthetik el saját műveiket, amelyeken bemutatják, mit jelent nekik a Balaton. Emellett a helyszínen lesz látható Weiler Péter Route '71, a Balatont körülölelő országút nevét viselő kiállítása is, amely a Balaton hangulatát mutatja be.