Kaposfest: 15 ezer látogató

Idén is teltházas koncerteken, összesen tizenötezer néző előtt léptek fel a hazai és külföldi művészek a kedd este zárult ötödik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, a Kaposfesten.

Az egyhetes eseményen tizenötezren kísérték figyelemmel 89 előadó 14 klasszikus zenei koncertjét a Szivárvány Kultúrpalotában és a kiegészítő programok helyszínein - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A fesztivál egyre növekvő jelentőségét jelzi, hogy folyamatosan emelkedik a külföldi látogatók száma, akik előre megvásárolják jegyeiket, és az esemény teljes időtartamára Kaposvárra költöznek, továbbá több nemzetközi komolyzenei és kulturális médium is képviseltette magát - írták.

A fellépők között volt Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, José Gallardo, Olari Elts, Kelemen Barnabás, Maxim Rysanov és Vilde Frang. Őket, akárcsak a számos kimagasló tehetségű kamarazenészt, Kokas Katalin hegedűművész, a fesztivál ötletgazdája és művészeti vezetője hívta meg.

A fesztivál idején az érdeklődők kiállításokon, a Ricchi e Poveri koncertjén, a Bolyki Soul&Gospel Kórus hagyományos Kossuth téri előadásán, Kassai Lajos lovas íjász bemutatóján és gasztronómiai túrákon is részt vehettek.

A szervezők - mivel a kaposvári szállások már hónapokkal a fesztivál előtt betelnek - már most ajánlják a foglalások tervezését és a bérletek megvásárlását a 2015-ös - ugyancsak augusztus 13. és 19. között megrendezendő - VI. Kaposfestre, amelyre a meghirdetett bérletek fele egyébként már el is kelt.