Mintegy 260 millió forint értékű pályázat érkezett az MNB civil háló programjára

Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz, a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra - közölte a jegybank.

A beérkezett pályázatokat most értékeli az MNB, az elnyert támogatások, valamint a projektek részletei szeptember közepére várhatók. Egy pályázatot határidőn túli érkezés miatt kizártak - tájékoztatott a jegybank. A kezdeményezés keretében az MNB idén 77,5 millió forintnyi pályázati összeggel támogatja a fogyasztói tudatosság növeléséért, a jogérvényesítés elősegítéséért, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozó civil szervezeteket.

Az MNB 2014. július 15-én indította pályázatát, olyan saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező nonprofit társaságok jelentkezhettek, amelyek az elmúlt 3-5 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedtek.

Egy civil szervezet akár két projektre is pályázhatott, ám összességében egy nonprofit intézmény legfeljebb 17,5 millió forint támogatásban részesülhet - közölte korábban a jegybank.