Hadieszközöket szállít Kalocsáról Nyírtelekre a honvédség

A Magyar Honvédség a kalocsai raktárbázisról használatra már nem alkalmas T-72 típusú, páncélozott harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket szállít át vasúton a nyírteleki hadianyagraktárába pénteken és szombaton - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya az MTI-t.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy szállítások nincsenek összefüggésben az ukrajnai eseményekkel, azok a Magyar Honvédség logisztikai ellátórendszerének több éve tervezett átalakításával kapcsolatosak.
A szerelvény útvonala: Kalocsa - Kiskőrös- Budapest-Ferencváros - Cegléd - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Nyírtelek.

A Magyar Honvédségnél folyó racionalizálás részeként az MH Logisztikai Központ irányításával az MH Anyagellátó Raktárbázis hadianyagot és harceszközt csoportosít át a kalocsai és káli raktárbázisairól a táborfalvai, a pusztavacsi és a nyírteleki kijelölt objektumokba - olvasható a közleményben.

Az inkurrens, honvédségi használatra már nem alkalmas hadieszközöket és felszereléseket több részletben szállítják át új raktározási helyükre.