Tombolt a vihar - villámcsapások, áramszünet, földön túli fények (fotók)

Két házba is villám csapott az éjjeli vihar során Győr-Moson-Sopronban, Veszprém megyében pedig több helyütt is szünetel az áramszolgáltatás.

Csornán egy kéménybe, Győrladaméron egy tetőbe csapott a villám, előbbinél körbefóliázták a tetőn tátongó lyukat, utóbbinál a szigetelést kellett a tűzoltóknak eloltaniuk.

Emellett a pincéket elárasztó nagy mennyiségű eső adott még munkát a katasztrófavédelemnek; Abdán és Öttevényen egy-egy, Kunszigeten két házhoz kellett kivonulniuk.

Öt településen nincs áram Veszprém megyében


Hat villanyoszlop kidőlt Veszprémgalsa és Szentimrefalva között a viharos szélben, Apácatornán pedig a transzformátor hibásodott meg, és emiatt öt településen nincs áram - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, hogy Veszprémgalsán, Orosziban, Borszörcsökön, Szentimrefalván és Apácatornán nincs áram. A szóvivő hozzátette: ott, ahol a kidőlt villanyoszlopok miatt nincs áram, várhatóan délig helyreállítják a szolgáltatást, Apácatornán pedig várhatóan délután három óráig javítják ki a meghibásodott transzformátort.

Két útszakaszon akadályozzák a közlekedést kidőlt fák: Somlóhegy és Somlószőlős között, valamint a Zalaszegvár és Hosztót közötti összekötőúton. A Somló környékéről leszakadt ágak, kidőlt fák miatt folyamatosan riasztják a katasztrófavédelmet - tette hozzá a szóvivő.

Vas megyében,  Vasvár térségében szupercellát kapott lencsevégre az MTI fotósa.

Vihar Vasvár térségében