Nagy sikert aratott a szegedi egyetemisták virtuális zsiráfja

Egy szegedi egyetemistákból álló magyar fejlesztő csapat két díjat is nyert a világ egyik legrangosabb technológiai versenyén, az Egyesült Államokban. A magyar csapat egy olyan alkalmazással nevezett, amivel játékos módon vennék rá az embereket a sportolásra. Az elismerés mellé 30 ezer eurót, azaz csaknem tízmillió forintot is kaptak, amit – ígéretük szerint – az alkalmazás továbbfejlesztésre fordítanak.

Hatalmas tapssal és ovációval fogadta az amerikai közönség a magyar csapatot. A szegedi fiatalok az innováció kategóriában jutottak be a Microsoft idei nemzetközi diákversenyén a világ legjobb tizenegy csapata közé. Olyan ötleteket előztek meg, mint például az a program amellyel a lakásunk áramfogyasztását tudjuk nyomon követni, vagy egy alkalmazás, amely fénykép alapján megmondja, mennyi kalória van az általunk elfogyasztott ételekben.

Az öt tagú magyar csapat alkalmazása azt méri, hogy mennyit futunk, biciklizünk, vagy sétálunk egy nap alatt és a teljesítményünkért pontokat ad. Ezekből a pontokból egy virtuális zsiráfot lehet etetni, öltöztetni és gondozni. A szegedi fiatalok ezzel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a mostaninál többet mozogjanak a gyerekek.

A TEP - elnevezésű alkalmazás a második helyezés mellett egy különdíjat is besöpört.

A fiatalok több mint egy éve készülnek a versenyre, részt vettek többek között a Microsoft Magyarország fél éves akadémiáján. Felkészítőik szerint a csapaton végig látszott, hogy nagyon elhivatottak.

Grósz Judit, a Microsoft platform és fejlesztési igazgatója azt mondta, cége erősen hisz benne, hogy a kreativitás, a tehetség és a szorgalom meghozza a gyümölcsét, úgy véli, a nyertes magyar csapat tagjai számára mostani elismerésük még csak a kezdet.