Vihar: villámcsapás, ledőlt kémény miatt is riasztották a tűzoltókat

Tizenhét alkalommal - köztük villámcsapás okozta épülettűzhöz és kéménydőléshez - riasztották a tűzoltókat a szerda esti viharban - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, hogy villámcsapás miatt ledőlt kéménynél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Kemenesmagasiban. A helyszínre vonuló egység a sérült cserepeket levette, valamint a sérült tetőrészt ideiglenesen befedte.

Nagygyimóton, a Pápai utcában egy családi ház melléképületének tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, miután egy villám belecsapott a szalmabálák tárolására használt helyiségbe. A tűzesethez a pápai hivatásos tűzoltók vonultak ki. A katasztrófavédelem információi szerint egy férfi áramütést szenvedett, őt a mentők még a tűzoltók kiérkezése előtt kórházba szállították. A tűz a családi házra nem terjedt át.

A szóvivő hozzátette, hogy emellett többnyire kidőlt fákhoz és vízelöntésekhez kellett vonulniuk a Veszprém megyei tűzoltóknak, többek között Dudarra, Ajkára, Gicre, Csótra, Zircre, vagy éppen Balatonfüredre. Több helyen a csapadékelvezetők megteltek, és a nagyobb vízhozam miatt az úttesten folyt a víz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a vihar elvonulását követően visszavonta a narancssárga riasztást Veszprém megye teljes területéről.