Szabadon járható az M7-es autópálya mindkét irányban

A kisebb korlátozásoktól eltekintve szabadon járható az M7-es autópálya a táskai pihenőhelynél mindkét irányba - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Kft. kommunikációs osztályának vezetője csütörtök este az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közölte: megnyílt a pálya Budapest felé tartó sávja is, így mindkét irányba járható az M7-es Somogy megyei szakasza, ahol szerdán felborult és kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion

A munkálatok miatt a leállósávokat még mindig lezárva tartják, de ez már nem akadályozza a forgalmat - fűzte hozzá.
Az osztályvezető korábban azt közölte, hogy a szalagkorlát helyreállítását és a burkolatjelek felfestését várhatóan péntek délelőtt fejezik be. Jelezte: ezeknek a munkáknak a kivitelezésekor is számítaniuk kell a közlekedőknek egy-egy sáv rövid ideig tartó lezárására. Jelenleg jelzőtáblák figyelmeztetnek az érintett szakaszon a szalagkorlát hiányára.

Az M7-es autópálya táskai pihenőhelyénél szerda délelőtt szalagkorlátnak ütközött, felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion a Letenye felé vezető oldalon. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében le kellett zárni. Harminchat tűzoltó dolgozott több mint egy órán át a lángok elfojtásán. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kamion 32 ezer liter üzemanyagot szállított. A tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt.