Kánikula, jégeső és viharos szél jön

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhőszakadás, viharos szél, illetve jégeső, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő. Több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lesz, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken a Dunától keletre inkább napos időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő csapadék, másutt a napsütés mellett ismét több helyen lehetnek záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadás, esetleg jégeső és viharos széllökés kísérhet. A szél csupán a Dunántúl nyugati felén élénkül meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 25-32 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Szombatra virradó éjszaka párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet, amely reggel megszűnik. Ezt követően a napsütés mellett kora délutántól nagyobb eséllyel nyugaton és a középső tájakon alakul ki helyenként zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-34 fok között alakulnak, keleten, északkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap a napsütés mellett főként kora délutántól alakul ki szórványosan záporeső, zivatar. Napközben megélénkül a légmozgás. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20 fok között valószínű. Nappal 27-33 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.