Szerda délutánig fogadja a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit az ÁSZ

A választási kampányban csak olyan sajtótermék tehet közzé politikai hirdetést, amely a választás kitűzését követő öt munkanapon belül eljuttatja tarifáit a számvevőszéknek, amely ezeket nyilvántartásba veszi és honlapján közzéteszi. Az árjegyzékeket az ÁSZ a szintén október 12-ére kitűzött nemzetiségi önkormányzati választásoknál is figyelembe veszi.

Szerdán 16 óráig fogadja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek az október 12-ére kitűzött önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan politikai hirdetést szándékoznak közzétenni. Az ÁSZ emlékeztet: a választási eljárásról szóló törvény szerint a kampányban csak olyan sajtótermék tehet közzé politikai hirdetést, amely a választás kitűzését követő öt munkanapon belül eljuttatja hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak, és ezt az intézmény nyilvántartásba veszi, honlapján közzéteszi.

A megküldött árjegyzékeket az ÁSZ a szintén október 12-ére kitűzött nemzetiségi önkormányzati választásokra vonatkozóan is figyelembe veszi - olvasható a közleményben. Hozzátették: a törvényi előírás értelmében azok a sajtóorgánumok, amelyek kizárólag a nemzetiségi önkormányzati választásokkal kapcsolatban tennének közzé politikai hirdetést, augusztus 5-én 16 óráig küldhetik el hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ-nak.

Az érintett sajtóorgánumok elektronikus úton a valasztas2014@asz.hu címre, postán a 1364 Budapest 4., Pf. 54. címre küldhetik meg az árjegyzékeket, személyesen pedig a Budapest V., Apáczai Csere János utca 10. címen adhatják le.