Riasztás van érvényben: itt szakadhat ránk az ég

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ezeken a területeken várható heves zápor, zivatar.

Kedd délután az északkeleti megyékben is szakadozik a felhőzet, és némi napsütés ott is lehet, másutt már hosszabb időre kisüt a nap. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, délen lesz a melegebb. Késő estére 18, 24 fokig hűl le a levegő.

Az OMSZ mára az ország egész területére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadások miatt, több járásban pedig riasztás van érvényben ugyanezen okok miatt.

Holnap a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd a déli óráktól dél, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben északon fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, majd a déli óráktól dél, délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatar több helyen is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel és erősen viharos (80-100 km/h) széllökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható.

Az OMSZ két megye kivételével az ország egész területére első-, és másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki szerdára a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt: a narancssárga jelzésű területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.