Fegyvere buktatta le a pénzszállítót kirabló férfit

Csaknem 100 millió forintot rabolt egy pénzszállító autóból 2005-ben a vád szerint egy férfi, akit az a nála hat évvel később megtalált fegyver buktatott le, amelyet a rabláskor vett el a pénzszállító vagyonőrétől. Vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával együtt 2005 decemberében támadott meg egy pénzszállító autót egy III. kerületi benzinkútnál. A vádlott és társa gépfegyverrel a trezor kinyitására kényszerítette a két pénzszállítót, majd távoztak a csaknem 100 millió forint készpénzt tartalmazó zsákokkal és az egyik vagyonőr fegyverével.

A rendőrség hat évvel később, egy másik, hasonló bűncselekmény miatt indult eljárásban megtalálta ezt a fegyvert a vádlottnál, így a 2005-ös rablási ügyben indított nyomozás is sikerrel zárult.

Az ügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a most 35 éves férfi ellen, akit öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek - a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményében.