Megölte és lefejezte osztálytársát egy tizenéves japán lány

Őrizetbe vettek Japánban egy tizenéves lányt, akit osztálytársa megölésével és lefejezésével gyanúsítanak - jelentette hétfőn a japán média.

A brutális gyilkosság a Japán délnyugati részén található Nagaszaki prefektúra Szaszebo településén történt szombaton. A Kyodo japán hírügynökség úgy tudja, hogy a 16 éves gyanúsított először egy fémeszközzel többször fejbe ütötte, majd megfojtotta osztálytársát, mindezek után lefejezte, és bal karját is levágta. Rendőrségi források szerint az áldozat testén még további vágásokat is találtak.

A 15 éves Macuo Aiva holttestét a feltételezett tettes otthonában találták meg, ahol a lány április óta egyedül él. A rendőrséget az áldozat szülei értesítették szombat este, miután lányukat hiába várták haza.

A nyomozók rövidesen beszélni fognak a középiskola tanáraival és diákjaival, hogy kiderítsék a bűncselekmény indítékát. Az intézet hétfőn röviden tájékoztatta mintegy 700 tanulóját a gyilkosságról, és arra kérte a diákokat, hogy ne vitassák meg a történteket a közösségi oldalakon.