Godzilla, Pókember és Mad Max is visszatér

Godzilla, Pókember és Mad Max is visszatér a filmvászonra: a vasárnap befejeződött, sztároktól nyüzsgő San Diegó-i Comic-Con képregény- és szórakoztatóipari fesztiválon a rajongók egy sor újdonsággal találkozhattak.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Gareth Edwards videoüzenetben értesítette a Comic-Con közönségét arról, hogy bár jelenleg "egy kisebb sci-fin" dolgozik - az egyik új Star Wars-produkción - , de amint befejezte, belefog a Godzilla folytatásába.

Guillermo del Toro a 2015 októberére várható horrorját, a Crimson Peaket mutatta be a fesztiválon, Duncan Jones pedig a készülő Warcraftról számolt be az első képkockák levetítésével. Jones a 2016 márciusában a mozikban landoló filmet úgy jellemezte, mintha A Gyűrűk Urát és az Avatart készítené egyszerre. A rendező ígérete szerint a nézők megtudják majd a filmből, hogy hogyan sodródott a világ a háborúba.

Comic-Con fesztivál az Egyesült Államokban


"Meg akarjuk mutatni, hogy az azarathok hogyan kerültek konfliktusba az orkokkal és az emberekkel" - mondta.
A négynapos szórakoztatóipari show egyik nagy meglepetése a Batman vs. Superman stábjának váratlan megjelenése volt. Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman) és Gal Gadot, valamint a rendező Zack Snyder a lelkes rajongók filméhségét egy mozirészlettel csillapította.

A Comic-Conon először tett látogatást Michael Mann, aki Blackhat című sci-fi thrillerjét harangozta be, amelyben Chris Hemsworth hackert alakít. Néhány pörgős akciójelenet levetítése után Hemsworth is megjelent a rajongók előtt, és kijelentette, hogy Mann több filmje is szerepel tíz kedvenc mozija között.

Az 1970 óta hagyományosan minden évben megrendezett szórakoztatóipari fesztivált a filmstúdiók szívesen választják új produkcióik ugródeszkájául. Az éhezők viadala - A kiválasztott 1. rész című film trailerét is a San Diegó-i rendezvényen láthatták először a sorozat rajongói. A Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson főszereplésével forgatott disztópia új epizódjában, amely novemberben debütál, a néhai Philip Seymour Hoffman is feltűnik.

George Miller, aki Mad Max című kultfilmje előzményén dolgozik, szombaton több részletet is levetített a Fury Road című produkcióból a közönségnek. A rendező beszámolt arról, hogy Tom Hardyval és Charlize Theronnal forgatja a filmet, amely 2015-ben kerül a filmszínházakba.

A Marvel filmstúdió szintén San Diegóban árulta el, hogy a mozikban augusztus közepétől látható A galaxis őrzői című sci-fi kalandfilmjének folytatásával 2017 júliusában találkozhatnak a nézők. A hamarosan bemutatkozó produkcióról, amelyben Chris Pratt játssza az univerzum megmentésére csapatot szervező a főhőst, Peter Quill-t, az első kritikák kedvezően szóltak.

A stúdió egyúttal a Bosszúállók: Ultron kora című produkcióját is népszerűsítette, amelynek jövőre lesz a premierje. A Joss Whedon rendezésében készülő filmben a gonosz Thanost megszemélyesítő Josh Brolin szórakoztatta a közönséget a Comic-Con színpadán, aki A galaxis őrzőinek folyatásában is szerepet kap. A Bosszúállók-folytatásban Hulk szerepét alakító Mark Ruffalo a kulisszák mögött a BBC-nek nyilatkozva csak annyit mondott: "Jossnak tényleg óriási ötletei vannak".

A csodálatos Pókemberrel 2018-ban találkozhatnak ismét a rajongók a mozikban - jelentette be a fesztiválon a Columbia Pictures. Bennfentes források szerint ismét Andrew Garfield bújik a testhezálló pókruhába.

Közben azonban a sorozathoz készül egy különálló produkció: a 2016 novemberében debütáló Sinister Six című filmet Drew Goddard rendezi. Az akciófilm a Marvel-univerzum hat szupergonoszát vonultatja fel - osztotta meg értesülését a BBC News.

Az évről-évre több mint százezer látogatót vonzó Comic-Conon senki sem lepődik meg a népszerű filmek jelmezes szereplőinek láttán. A Gyűrűk Ura és A hobbit rendezője, Peter Jackson a hétvégén a Facebookon osztott meg magáról jelmezes képeket. Az Oscar-díjas rendező inkognitóját megőrizve pepita bohócruhába bújva sétálgatott a fesztiválon.
"Szórakoztató napot töltöttem a Comic-Conon köztetek járva. Felfedezte valaki a gonosz Jokert? Akadt, aki igen, mert megkért arra, hogy pózoljak a képéhez" - írta a rendező, aki valójában a december 17-én a mozikba érkező új A hobbit-epizódjának népszerűsítésére utazott San Diegóba - írta a The New York Daily News portálja.

Daniel Radcliffe is jelmezt öltött: a fesztiválon először részt vevő színész Pókember-kosztümben jelent meg. "Amerikai kiejtéssel beszéltem, még hátizsákot is viseltem, hogy úgy nézzek ki, mint aki tényleg egy a Comic-Con látogatói közül. Nagyszerű volt. Rengetegszer lefotóztak, és senki sem sejtette, hogy ki is vagyok valójában" - mesélte Radcliffe, aki Horns című horrorját harangozta be a rendezvényen.