Még több mint félmillióan nem éltek a 42 ezer forinttal

Még mindig ötszázezer felett van azoknak az alvó, vagyis meg nem nyitott letéti számláknak a száma, amelyekre babakötvénnyel takarékoskodhatnának a szülők a gyerekeiknek.

2006 óta az állam minden újszülöttnek életkezdési támogatást ad, a 42 ezer 500 forintot egy letéti számlára helyezi el. A további takarékoskodáshoz a szülőknek Start-számlát kellene nyitniuk, de megdöbbentő, hogy még mindig félmillió forint fölött van azoknak a letéti számláknak a száma, amelyeket nem nyitottak meg.
Kossuth Rádió, G7

A Kossuth Rádió G7 című műsorában megkérdezettek között van, aki babakötvényen takarékoskodik, és jó befektetésnek tartja, más jobban bízik abban, ha maga teszi félre a pénzt, illetve inkább flexibilisebb befektetést választ.

Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató helyettese arról tájékoztatott, hogy körülbelül százezer szülő nyitotta meg a babakötvényt, több mint félmillióan azonban még nem. Borbély László András hangsúlyozta: bármilyen kis összegű havi befizetéssel érdemes a szülőknek a babakötvényen takarékoskodniuk.