Lucy legyőzte Herkulest az amerikai mozikban

A Lucy című amerikai-francia akciófilm vonzotta a legtöbb nézőt a hétvégén az észak-amerikai mozikban, 44 millió dollárt hozva a 40 millióért készült alkotás producereinek.

Luc Besson francia rendező különleges effektusokban bővelkedő filmjében Scarlett Johansson alakítja a főhőst, egy drogcsempésznőt, aki drogok véletlen felszívódása nyomán természetfölötti agyi képességekre tesz szert.

A hétvége másik bemutatója, a Dwayne Johnson főszereplésével forgatott Herkules, egy Brett Ratner rendezésében készült remake, a második helyen végzett 29 millió dolláros bevétellel. A képregényből építkező akció-kalandfilm a mitikus hősről 100 millió dollárért készült, és egyformán vegyes fogadtatást kapott a kritikusoktól és a nézőktől.

Mindkét premierfilm a szakma várakozásait meghaladó eredményt produkált és életet lehelt a pangó nyári mozipiacba.

A jegyeladásokat az előző két hétben uraló háromdimenziós sci-fi thriller, A majmok bolygója - Forradalom a harmadik helyre szorult vissza 16,4 millió dolláros bevétellel. Lucy győzelme Herkules fölött azt jelzi, hogy az ész legyőzheti az izomerőt - vonták le a következtetést szakértők.

A Besson-filmet forgalmazó Universal szerint a nézőket a különleges történet vonzotta, és az a lehetőség, hogy egy akciófilm főhősének szerepében láthatják Johanssont.