Művészetek völgye: Fórum a kreativitásról

A kreatív ipar a minőség szinonimája - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Művészetek Völgye pénteki nyitónapján rendezett fórumon Kapolcson.

Az az ötlet, amely a kreatív iparban a felszínre tudja verekedni magát, olyan minőségű, hogy a világ bármely pontján el lehet adni. Ezért fontos, hogy a fiatalok számára olyan megnyilatkozási lehetőséget nyújtsunk, amelynek révén megmutathatják tehetségüket - emelte ki Navracsics Tibor.

"Büszkének kell lennünk arra, hogy a kreatív iparban dolgozók közül egyre többen tudják megmutatni magukat külföldön is" - tette hozzá, és rámutatott, hogy a beszélgetést szervező Design Terminál alkotóit is nemzetközileg számon tartják már.

Kapolcs, 2014. július 25. Formabontó beszélgetés Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter (j3) részvételével a Design Terminálon a Művészetek Völgyében, a kapolcsi Király udvarban a 24. Művészetek Völgye fesztiválon 2014. július 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapolcs, 2014. július 25.
Formabontó beszélgetés Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter (j3) részvételével a Design Terminálon a Művészetek Völgyében, a kapolcsi Király udvarban a 24. Művészetek Völgye fesztiválon 2014. július 25-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt



A Design Terminál udvara a hazai start-up közösségeket mutatja be a fesztiválon.
Porga Gyula, Veszprém polgármestere a beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy egy megyei jogú városban ma már fontos szerepe van az innovációs tevékenységnek. A politikus úgy fogalmazott, Veszprém működésének egyik legfontosabb pillérét a kis- és középvállalkozások adják. A városban tartósan alacsony a munkanélküliség, a Pannon Egyetem pedig képzett szakembereket tud biztosítani.

Porga Gyula elmondta, terveik közt van a veszprémi Aranyos-völgyben egy inkubátorház-szerű infrastruktúra létrehozása, ahol kreatív kis- és középvállalkozások indulását támogatnák. Úgy fogalmazott, Veszprémben megvannak a feltételei, hogy innovatív gondolatok szülessenek, és meg is valósuljanak.

A kis és a nagy közösségekben is van példa a kreativitásra - fűzte hozzá Márvány Gyuláné, Kapolcs polgármestere gy helyi lekvárfőző fiatal példáját említve.

A Művészetek Völgye Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat péntektől tíz napon át. Az összművészeti fesztivál szervezői idén ezer programmal készültek, amelyek többsége Kapolcson lesz, de számos kísérőrendezvénynek adnak helyet a szomszédos falvak is.

Megnyílt a 24. Művészetek Völgye fesztivál