Duplázott az LG

Több mint kétszeresével emelkedett az LG Electronics dél-koreai technológiai cég második negyedévi profitja éves szinten.

Az LG más dél-koreai exportáló cégekhez hasonlóan azt közölte, hogy a nemzeti valuta, a von erősödése csökkentette a tengerentúli profitot. A cég eredménye ugyanakkor így is nagyobb lett a vártnál, részben annak a hatására, hogy rekordszintre nőtt az okostelefonok eladása és bővült a tévékészülékek értékesítése.

Az LG adózott eredménye a június végével záródott három hónapban 411,8 milliárd von (400 millió dollár) volt az egy évvel korábbi 155,5 milliárd von után. A második negyedévi eredmény több mint négyszerese az első negyedévinek és meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 300,9 milliárd vont. A működési eredmény éves szinten 27 százalékkal 606,2 milliárd vonra nőtt, a cég értékesítése 1 százalékkal 15,4 ezer milliárd vonra emelkedett.

Egy alkalmazott mutatja az LG új okostelefonját, a G3-at a készülék londoni bemutatóján 2014. május 27-én.  (MTI/AP/Lefteris Pitarakis)

Egy alkalmazott mutatja az LG okostelefonját, a G3-at. (MTI/AP/Lefteris Pitarakis)



Az LG rekordszámú, 14,5 millió okostelefont adott el a negyedévben, a cég mobiltelefon ágazata először lett nyereséges az elmúlt egy évben.