Zárkatársa bántalmazásával vádolnak egy elítéltet

A férfi drótdarabok és más éles tárgyak lenyelésére kényszerítette, folyamatosan fenyegette, zsarolta a sértettet. , életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat ellene.

Azzal vádolják a Fővárosi Büntetés-végrehajtási (bv-) Intézet egyik fogvatartottját, hogy drótdarabok és más éles tárgyak lenyelésére kényszerítette zárkatársát, életveszélyes sérüléseket okozva neki.
Ibolya Tibor fővárosi főügyész tákékoztatott: a vádlott 2011 novemberében került a bv-intézetbe, ahol a sértettel közös zárkában helyezték el. A vádirat szerint a vádlott az első naptól kezdve folyamatosan fenyegette, zsarolta a másik férfit, akinek egyebek mellett a rákényszerített kártyajátékban felhalmozott tartozását a családjától kapott élelem és egyéb tárgyak átadásával kellett törlesztenie.

Amikor a bv-intézet jelezte a sértettnek, hogy másik intézménybe viszik át, a vádlott ezt megakadályozandó arra kényszerítette, hogy az emésztőrendszerre veszélyes, éles tárgyakat nyeljen le. A sértett a bántalmazástól tartva több körömcsipeszdarabot és kenyérbélbe csomagolt drótdarabot nyelt le. Ezután láz, gyulladás és hasi görcsök miatt kórházba kellett vinni, és az életét csak az orvosi beavatkozás mentette meg. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen, és letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.