Varsó nem tartja meg a Lengyelország Éve rendezvénysorozatot

A lengyel kormány az ukrajnai helyzet miatt lemondta a jövőre tervezett, Lengyelország Éve című rendezvénysorozat megtartását Oroszországban, és hasonlóképpen törölnek minden eseményt, amelyet jövőre terveztek az Oroszország Éve rendezvénysorozat keretében Lengyelországban. A két rendezvénysorozat megtartásában 2013 decemberében állapodott meg a lengyel és az orosz külügyér.

Az ukrajnai helyzet miatt a lengyel kormány lemondta a jövőre tervezett, Lengyelország Éve című rendezvénysorozat megtartását Oroszországban - jelentette csütörtökre virradóra a Ria Novosztyi hírügynökség Malgorzata Kidawa-Blonska lengyel kormányszóvivőt idézve.

"Ez a kormány döntése. Radoslaw Sikorski külügyminiszter és Malgorzata Omilanowska kulturális miniszter egyöntetűen úgy értékelte, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, az Ukrajnában történő események közepette, miután lelőtték a (malajziai) repülőgépet, nem lehet megtartani a lengyel évet Oroszországban" - mondta a szóvivő.

Kidawa-Blonska hozzátette, a kormány döntése egyben azt is jelenti, hogy hasonlóképpen törölnek minden eseményt, amelyet jövőre terveztek az Oroszország Éve rendezvénysorozat keretében Lengyelországban.

A két rendezvénysorozat megtartásában 2013 decemberében állapodott meg Radoslaw Sikorski orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.