LMP: Felesleges megrendelések az Öveges Programban

Sok helyen szinte szóról szóra megegyeznek azok a pedagógiai szakmai koncepciók, amelyeket darabonként ötmillió forint + áfáért rendeltek meg - állítja Hadházy Ákos önkormányzati képviselő, aki szekszárdi és újpesti tanulmányokat hozott példaként.

A politikus azt mondta, egyes dokumentumok "teljesen indokolatlan" adatok felsorolásában térnek csak el egymástól, az egyik tanulmány például hosszasan taglalja, hogy a különböző iskolákból mennyi idő alatt lehet megközelíteni egy IV. kerületi gimnáziumot. Az Öveges Program körülbelül negyven településen működik, és az LMP számára úgy tűnik, hogy ezeket a koncepciókat "szinte minden egyes helyen" külön-külön megrendelték - mondta, jelezve, ezt érthetetlennek tartják.

Hadházy Ákos arra is kitért, hogy a szekszárdi önkormányzat az Öveges Programmal kapcsolatban ötmillió forintot fizetett ki közbeszerzési tanácsadás címén egy olyan cégnek, amellyel a város már évekkel ezelőtt teljes körű szerződést kötött tanácsadásra és a közbeszerzések lebonyolítására. Ez szerinte a hűtlen kezelés gyanúját veti fel.

A szekszárdi, az Együtt-PM által is támogatott polgármester-jelöltségéről azt mondta, indulásáról helyi civil szervezetekkel és az ellenzéki pártok helyi vezetőivel is beszélt, és több esetben is felmerült, hogy nem indítanak ellene jelöltet.