Elfogtak egy körözött német nőt

Csalások, lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt körözték a német hatóságok azt a német nőt, akit a rendőrök szerdán fogtak el Nagykanizsa közelében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján.

Petra H.-t a német hatóságok európai elfogatóparanccsal körözték kilenc rendbeli kábítószerrel való visszaélés, 11 rendbeli üzletszerű csalás és két rendbeli lopás elkövetése miatt. A német nyomozók néhány napja jutottak olyan információkhoz, hogy a német állampolgárságú nő Magyarországon bujkálhat, ezt követően léptek kapcsolatba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési alosztályával.

A magyar rendőrök megállapították, hogy a körözött asszony egy Nagykanizsa melletti településen bujkál. Szerdán összehangolt rendőri akció során fogták el. A nő nem tanúsított ellenállást az elfogásakor, személyazonosságát a helyszínen elismerte. A kiadatási eljárás megindult az ügyében.

Az ORFK közölte: a nemzetközi információcsere a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának keretében történt. A 2010-ben létrejött európai uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. A hálózat célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.