Piperecikkeket lophatott a bírónő

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) kezdeményezésére felfüggesztette a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírónőjének mentelmi jogát Áder János köztársasági elnök - közölte Fazekas Géza, a LÜ szóvivője a BorsOnline információját megerősítve szerdán az MTI érdeklődésre.

Sajtóhírek szerint a bírónő - aki korábban a romagyilkosságok ügyében eljáró elsőfokú bírói tanács tagja volt - több alkalommal is tulajdonított el piperecikkeket illatszerüzletből.

Fazekas Géza az eset kapcsán elmondta, hogy eddig három lopás ügyében nyomoztak, melyek ugyan nem lépték át az 50 ezer forintos szabálysértési értékhatárt, de a cselekménysorozat üzletszerűnek minősül és így már bűncselekményi kategóriának számít. A feltételezett elkövetőt a harmadik alkalommal érték tetten.

A LÜ kezdeményezte a bírónő mentelmi jogának felfüggesztését, amire július 11-én került sor. Ezután van lehetősége a nyomozó hatóságnak, jelen esetben a Központi Nyomozón Főügyészségnek, hogy személy szerint a feltételezett elkövető ellen folytassa az eljárást, azaz például meggyanúsítsa, kihallgassa - tette hozzá a LÜ szóvivője. Sajtóhírek szerint a bírónő körömlakkot, fogkefét és parfümöt tulajdonított el az üzletből, tavaly decemberben érték tetten, a biztonsági kamerás felvételekből pedig az derült ki, hogy nem az volt az első eset.