Tom Hanksben bíznak az egyiptomiak

A Hurghadában forgató hollywoodi filmcsillag látogatásától azt remélik a helyiek, hogy újra fellendítheti a politikai válság sújtotta ország megtorpant turizmusát.

Megkezdődött Hurghadában Tom Hanks új filmjének forgatása. Az A Hologram for the King című film egyes részeit a Vörös-tenger közkedvelt búvárterületein veszik fel - adta hírül a MENA egyiptomi hírügynökség.

Hanks, aki pénteken érkezett Egyiptomba, az Al-Maszri Al-Júm című helyi lapnak elmondta, hogy először jár a Vörös-tenger térségében, bár nagyon sokat olvasott róla. A filmforgatás idején egy jachton fog aludni.

A filmet Tom Tykwer redezi, és a német rendező maga írja a forgatókönyvet is Dave Eggers 2012-ben kiadott regénye alapján. A főszerepet játszó Hanks egy nehezen élő amerikai üzletembert alakít, aki Szaúd-Arábiába utazik, hogy egy gazdag uralkodóval megállapodást írjon alá. Utóbbi helyett azonban egy sor balszerencse kíséri útját.

A filmdrámát 2015 novemberében tervezik bemutatni. Egyiptomi illetékesek azt remélik, hogy Hanks látogatása lökést ad a három éve politikai válság sújtotta ország megtorpant turizmusának, amely az egyiptomi gazdaság egyik fő bevételi forrása.