Zsinórban több karambol az M5-ösön

Három egymást követő baleset miatt lassú az előrejutás az M5-ös autópályán Újhartyánnál.

Három karambol is történt egymás után az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 33-as és a 42-es kilométerszelvény között, emiatt hosszú kocsisor torlódott fel, araszol a forgalom - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője péntek délután az MTI-t.

Csámpai Attila közlése szerint egyik balesetben sem sérült meg senki. Egy kamion és egy lakókocsit vontató autó ütközését követően az autópálya 42-es kilométerénél a dabasi tűzoltók egy gázpalackot hoztak ki a lakókocsiból, majd megkezdték a műszaki mentést, amikor újabb balesetről érkezett jelzés: a 33-as kilométerszelvénynél egy autó szalagkorlátnak ütközött. A pályát a törmelék eltakarításának idejére teljes szélességében lezárták; később két sávot megnyitottak az akkor már több kilométer hosszúságban várakozók előtt - mondta Csámpai Attila.

A dugó épphogy oszlani kezdett, amikor két személyautó összeütközött az M5-ös 39-es kilométerénél. Bár személyi sérülés ez esetben sem történt, az újabb baleset miatt ismét feltorlódott a kocsisor, aki teheti, kerülje el a környéket - tette hozzá a szóvivő.