Woody Allen filmje nyithatja a velencei filmfesztivált

A sztárrendező Magic in the Moonlight című filmjével nyílhat meg az augusztus 27-én kezdődő 71. velencei filmfesztivált.

Olasz sajtóértesülések szerint az 1920-as évek Franciaországában játszódó film lehet a fesztivál nyitófilmje. A főszerepekben Emma Stone és Colin Firth láthatóak. Azt sem tartják kizártnak, hogy Alejandro Inárritu Birdman című komédiája indítja a filmes szemlét. A mexikói rendező (Bábel, 21 Gramm, Biutiful) komédiájában a főszerepeket Michael Keaton, Zach Galifianakis, Emma Stone és Naomi Watts játsszák.

A Velencében bemutatkozó sztárrendezők között lesz Paul Thomas Anderson is, aki a fesztiválra Inherent Vice című filmjét hozza Benicio Del Toro, Reese Witherspoon és Owen Wilson főszereplésével. Ryan Reynolds oldalán szintén Reese Witherspoon a főszereplője a Big Eyes című alkotásnak, amely Tim Burton legújabb filmje és az olaszországi eseményen láthatja első ízben a közönség.

Olasz filmrendezők is képviseltetik magukat Velencében. Az Il Giornale című lap szerint az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ragazzo invisible című, Ermanno Olmi pedig Torneranno i prati című alkotását mutatja be.