Gépjárműoktató volt az előzés közben karambolózó motoros rendőr

Csongrád megye egyik legjobb motoros rendőre volt és járművezető oktatóként is dolgozott az a férfi, aki hétfőn délután meghalt egy közlekedési balesetben.

Az eddigi információk szerint a 34 éves rendőr előzés közben átment a szemközti sávba, és akkor ütközött egy kocsival. Az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Fekete zászló lobog a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság bejárata fölött. A kapu mellett pedig mécsesek égnek. Kollégái és barátai is gyászolják a hétfő délután közlekedési balesetben elhunyt szegedi motoros rendőrt. A baleset után a motort alig lehetett felismerni, és az autó eleje is teljesen összeroncsolódott. A szemtanúk szerint olyan nagy volt az ütközés, hogy a motor szinte belefúródott a kocsiba. „Társával együtt közlekedett az 5-ös számú főúton Kistelek felől Balástya irányában szolgálati motorkerékpárján, a rendőrjárőr-vezető előzésbe kezdett, melynek során a szemközti forgalmi sávban szemből jövő személygépkocsinak ütközött” – közölte Nagy Andrea, a nyomozó ügyészség szóvivője.

A motorosért mentőhelikopter érkezett a helyszínre, percekig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. Az ütközés után mindkét jármű kigyulladt.

A személyautó vezetője mellkasi sérüléseket szenvedett. Őt a szegedi traumatológiai klinikán ápolják. „Szerencsére a sérült stabil állapotban van, jelenleg is a családja itt van vele, úgyhogy állapota teljesen stabil. A sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, súlyosak, de nem életveszélyesek” – mondta Süveges Gábor, főorvos.

Az elhunyt rendőr civilben autósiskolában dolgozott, gépjárművezető oktatóként. Kollégái pontos embernek ismerték. „Jó szakember nagyon, tehát a KRESZ-be is, nyilván közlekedési rendőr azért az ember csak felnézni tudott rá. Hiába volt ő sokkal fiatalabb nálam” – mondta Tóth Istvánné, a Tóth-Autó Kft. igazgatója.

A fiatal férfi a megye egyik legjobb motoros rendőre volt. Többször megnyerte a megyei közlekedésrendészeti versenyt és az országos döntőkben is jól szerepelt.