Harry Potter visszatért

J.K Rowling hét év után írt rövid történetet az immáron 34 éves, családos varázslóról.

Az írónő Pottermore.com internetes oldalán bemutatott 1500 szavas történetben Harry Potter és barátai, Hermione és Ron, illetve családjaik a futball világbajnoksággal párhuzamosan futó Kviddics Világkupán találkoztak. A hamarosan 34. születésnapját ünneplő egykori varázslótanonc haját ősz szálak tarkítják, de még mindig ugyanazt a fémkeretes szemüveget hordja, amely "jobban illik egy stílustalan 12 éveshez".

A cikk a pletykarovatok stílusában íródott a regényben szereplő Rita Vitrol "tollából" a Próféta című lapba egy sorozat részeként, amely a 2014-es Kviddics Világkupához kapcsolódóan jelenik meg. A "riporter" szerint Harry, Hermione és Ron többé már nem azok a gyermekarcú tinédzserek, akik egykor voltak, sőt, Harry és Ginny Weasley házasságának szilárdságát is kérdőre vonja, Ginny ugyanis nincs együtt a családdal a kupán.

Harry Potter arcán egy új, titokzatos, villám alakú sebhely látható, ami arra utal, hogy az eltelt idő alatt újabb veszélyes kalandokba keveredett. A cikk szerint a vörös hajú Ron a Weasley Varázsvicc Vállalatnál dolgozik, és kopaszodni kezdett. Felesége, Hermione dolgozó anya, sikeres hivatalnok a Varázsbűn-üldözési Főosztályon.

A Harry Potter sorozat 2007-ben kiadott utolsó kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi óta ez az első megjelent történet az időközben felnőtté vált varázslókról. Mark Hutchinson, az írónő szóvivője azonban kijelentette, a tervek szerint nem jelenik meg újabb regény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola egykori tanulóinak kalandjairól.

A J.K Rowling által megálmodott különleges világ világsikert ért el, több mint 450 millió könyvet adtak el világszerte, a történetekből nyolc film készült. Az utolsó kötet óta az írónő több könyvet írt, köztük két krimit. Szeptemberben bejelentette, forgatókönyveket fog írni a Harry Potter világáról szóló további filmekhez.

Az írónő legújabb könyve, a Robert Galbraith álnéven írt A selyemhernyó című krimi Magyarországon az év végén jelenik a Gabo Kiadó gondozásában.