Jövőre bezárja budapesti gyárát a Danone

A Danone budapesti gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony, ami hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentenék, 2015 második félévére pedig beszüntetnék a budapesti gyártást.

A társaság által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a lépést a friss tejtermékek iránti, évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek teszik szükségessé.

A menedzsment megkezdi az egyeztetést a vállalati szakszervezettel, illetve üzemi tanáccsal a tervről, a javasolt időzítésről és a dolgozói támogatócsomagról. A terv 155 alkalmazottat érint a 270 magyarországi dolgozóból - közölték.

A tájékoztatás szerint a Danone kész minden dolgozóját hosszú távon támogatni és a tervek szerint személyre szabott csomagot ajánlanak fel számukra. Belső munkahelyi támogatóközpontot is felállítanak majd, hogy minden dolgozónak segítséget nyújtsanak a számára megfelelő foglalkoztatás megtalálásában.

A társaság azt is közölte: szándékában áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja. A vállalat vizsgálja az érintett ipari terület gazdasági hasznosításának lehetséges módjait, s egyeztetést kezdeményez a helyi önkormányzattal a fejlesztési tervekkel összhangban lévő, munkahelyteremtő, fenntartható hasznosításról.

A Danone Kft. továbbra is régiós központ marad a Danone Csoport hálózatában, folytatja kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, a termékek továbbra is elérhetőek lesznek a hazai piacon - áll a közleményben.

A Danone 1991 óta van jelen Magyarországon, a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. mostani formájában 1994-ben kezdte meg működését.