Közel négyszázmillióból fejlesztett a veszprémi Transmoduls Kft.

Közel négyszázmillió forintos kutatás-fejlesztési (k+f) projektet valósít meg 2014. október végéig a veszprémi Transmoduls Kft., a projekthez az ipari automatizálással foglalkozó vállalat 183 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a Transmoduls az MTI-vel.

Az 1991-ben alapított Transmoduls Kft. olyan egyedi tervezésű és gyártású ipari automata gépeket, berendezéseket állít elő, amelyek autóipari, elektronikai tömegcikkek gyártására alkalmasak.

A társaság egy-egy speciális terület helyett a különböző technológiák - robottechnika, lézertechnika, szereléstechnika, méréstechnika - kombinációját alkalmazva készít magas automatizáltságú, komplex, integrált gépeket, gyártósorokat, számítógép vezérelt szerelő, gyártó, mérő, ellenőrző rendszereket.

A Transmoduls Kft. valamennyi munkája egyedi technikai fejlesztés, amit a gépész-villamos-programozó mérnöki gárda, a tapasztalt fizikai állománnyal kiegészülve, az innovatív ötleteket és munkatapasztalatokat felhasználva valósít meg.
A beruházás során az új, több mint 1200 négyzetméteres üzemcsarnok területén - ami egy korábbi, 88 millió forintos telephelyfejlesztési támogatás segítségével valósult meg - beléptető és munkaerő-nyilvántartó rendszert építettek ki, új telefonközponttal együtt. Folyamatos a fejlesztés a tervezői részlegen is, ahol szoftverek, vállalatirányítási rendszer, 3D scanner és egyéb eszközök beszerzése valósul meg.

A közlemény szerint a 2012 és 2014 közötti fejlesztésekkel a dolgozók létszámát 15 fővel tudták növelni. Jelenleg 75 dolgozót foglalkoztatnak, köztük 45 magasan képzett mérnököt és 30 technikust.

A kft. nettó árbevétele tavaly 1,93 milliárd forint volt, amely az idei évben eléri majd a 2,5 milliárd forintot.