Robbanás Koszovó egyik hőerőművében

A baleset következtében legkevesebb három ember életét vesztette, tizenhárman megsérültek és a környező épületekben is súlyos károk keletkeztek.

Hatalmas robbanás rázta meg Koszovó egyik hőerőművét pénteken, a baleset következtében legkevesebb három ember életét vesztette, tizenhárman megsérültek és a környező épületekben is súlyos károk keletkeztek. A robbanást Pristinában is hallani lehetett, a széntüzelésű erőműből fekete füst szivárgott.

A helyi média arról számolt be, hogy gázrobbanás következett be, a tájékoztatás szerint a rendőrség kiürítette a fővárostól mintegy 10 kilométerre található létesítményt.

A kiérkezett mentők kórházba szállították a sérülteket. A hatóságok körülkerítették a területet, mert attól tartottak, hogy további robbanások következhetnek be.

A tragédia hírére a legfőbb koszovói pártok felfüggesztették a vasárnapi választások előtt folytatott kampányukat.
Többek között Hashim Thaci koszovói miniszterelnök is a helyszínre látogatott. "Nincs ok a pánikra. Minden az ellenőrzésünk alatt van. Nincs szükség a lakosság evakuálására" - jelentette ki.

A 449 megawattos erőmű Koszovó energiaszükségletének 30 százalékát fedezi. A létesítményt a tervek szerint 2017-ben bezárják, mivel súlyosan szennyezi a környezetet.