Rippl-Rónai fesztivál Kaposváron

A város szülöttének emléket állító, ma kezdődő négynapos összművészeti fesztivál látványos és minden eddiginél gazdagabb programmal várja az érdeklődőket. A fővárosból vonattal érkezők a korabeli hangulatot idéző, Rippl-Rónai-vonattal tehetik meg az utat.

A kortárs művészet legjavát, Kaposvár képzőművészeti értékeit bemutató fesztiválon minden korosztálynak kínálnak programot. Kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, népművészeti és népzenei események váltják egymást a belvárosban, ahol kortárs képző- és iparművészeket munka közben figyelhetnek meg az érdeklődők. Lesz utcatárlat, performance előadás, utcaszínház, mozgóképszínház, a nagyszínpadon és a pódium színpadon pedig világzenét, bluest, dzsesszt játszó együttesek, népszerű szólisták lépnek fel.

Az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában ma a Székelyföld legnagyobb festője, a csíkszeredai Márton Árpád alkotásaiból nyílik kiállítás, a Róma-hegyi villa látogatóközpontjában pedig Rippl-Rónai József I. világháborúnak emléket állító - egy kofferben lévő vázlatfüzetben megtalált - Issy L' Eveque-i rajzokat láthatják az érdeklődők. A fesztiválra több mint 20 ezer érdeklődőt várnak a szervezők. A fővárosból vonattal érkezők a korabeli hangulatot idéző, Rippl-Rónai nevét viselő vonattal tehetik meg az utat.