Gyűjtést kezdeményez a máltai szeretetszolgálat a délvidéki árvízkárosultak javára

Gyűjtést kezdeményez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a szerbiai, horvátországi és bosznia-hercegovinai árvízkárosultak javára.

Kozma Imre, a szervezet elnöke közölte, mindenki 250 forinttal járulhat hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez, ha tárcsázza a 1350-es adományvonalat. Hozzátette, hogy az MMSZ már a jugoszláviai háború idején is segítséget nyújtott a térségben élőknek, és ma is folytatják tevékenységüket mindhárom országban. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiában minden eddiginél nagyobb árvíz pusztít, Bosznia-Hercegovinában az ország egyharmada víz alá került, Horvátországban pedig ezreket kellett kitelepíteni az áradások miatt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan tájékozódik a fejleményekről, és arra készül, hogy az árhullám levonulása után részt vesz a helyreállítási munkálatokban. Ebben a helyzetben készenlétbe helyezték az elázott épületek kiszárítására szolgáló speciális gépeiket, és indulásra készen állnak a szakembereik is.

Kozma Imre kitért arra: ugyan általános tapasztalat, hogy a természeti katasztrófák után a helyreállítási munkák a legfontosabbak, ám az MMSZ segíteni kívánja a magukra maradt idősek, a beteg emberek és a sokgyermekes családok életét is.