"Kicsit több szeretetet" kér a máltai szeretetszolgálat az új parlamenttől

Az üzenetet hordozó, a szervezet budapesti székházára kifeszített óriási molinót szerdán mutatták be a helyszínen, az MMSZ elnöke pedig levélben fordult az új Országgyűlés tagjaihoz.

Kozma Imre az üzenetet hordozó levélben azt kéri a képviselőktől, hogy a teendők sokaságában ne feledkezzenek meg az előítéletek és a képzetlenség miatt a munkából kiszoruló romákról, a nyomortelepek kirekesztettjeiről, a leszakadó települések lakóiról, a hajléktalan emberekről, az otthonukat veszített családokról, a magukra maradt idősekről és a fogyatékkal élő emberekről. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő MMSZ története számos alkalommal megmutatta, milyen ereje van a szeretetnek - idézte fel a levélben az elnök.

Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az MMSZ négy évvel korábban hasonló módon megszólította a parlamenti képviselőket, akkor a gyerekszegénység elleni küzdelem ügyének igyekeztek megnyerni őket. Negyedszázados történetük tanúsítja a szeretet értékét. Ezt bizonyítja a keletnémet menekülteknek nyújtott segítség vagy a veszprémi "pokoli torony" története, ahol képesek voltak a tömbházban kialakult nyomortelepen élők sorsát megváltoztatni - idézte fel az alelnök. Hozzáfűzte: azért is felelősök vagyunk, hogy mit látnak és mit hallanak tőlünk a gyerekeink, amikor a szegénységről, a rászorulókról beszélünk.

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök szerint az új Országgyűlés munkába állásának történelmi pillanatában az MMSZ feladata, hogy a szegényekért és rászorulókért viselt közös felelősség üzenetét felerősítve juttassa el a döntéshozóknak. Felidézte, hogy karitatív tevékenységük során nem egyszer szembesülnek azzal, hogy a "kicsit több szeretet" hoz váratlan megoldásokat - mondta Győri-Dani Lajos. (A 30 méter széles, 11 méter magas óriási transzparens a Batthyány téri székház falán, az Országgyűlés épületével szemben, a Duna túlsó partján kapott helyet.)