A Jobbik szerint a Fidesz nem felszámolja, hanem fejleszti a miskolci gettókat

A Jobbik miskolci szervezete szerint elfogadhatatlan, hogy a városvezetés büntetés helyett kétmillió forintot adna mindazoknak, akik lezüllesztették az önkormányzati lakásokat, ha azokból kiköltöznének, és a borsodi megyeszékhely közigazgatási határán túl vásárolnának házakat - mondta Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője, miskolci és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke szerdán sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormánypárt büntetés helyett jutalmazná azokat, akik igénytelen életvitelükkel milliós károkat okoztak az önkormányzat ingatlanvagyonában olyannyira, hogy az érintett lakásokat - szintén közpénzen - le kell bontani, ráadásul a közüzemi számlákat sem fizették.

Meg kell vizsgálni azoknak a felelősségét is, akik éveken keresztül lehetővé tették, hogy olyanok jussanak bérleményhez, akik képtelenek normakövető módon élni, hiszen nekik is betudható, hogy ma már 15 cigánytelep van Miskolcon - jelentette ki.

A képviselő abban egyetértett, hogy az antiszociális bérlőknek semmi keresnivalójuk nincs Miskolcon, de mint mondta: a renitensekkel nem egyezkedni kell, hogy mennyiért hagynák el a várost, hanem azonnali hatállyal felbontani velük a bérleti szerződést, érvényteleníteni a lakcímkártyájukat, megtéríttetni velük a károkat, majd kötelezni őket arra, hogy az általuk életveszélyessé tett ingatlanokat közpénz felhasználása nélkül maguk bontsák le.

"A Fidesz bort iszik és vizet prédikál: telepfelszámolásról beszél, de telepfejlesztést folytat" - fogalmazott Jakab Péter. Arra kérte a Fideszt, számoljon el tételesen a választóknak a "gettókra" költött milliárdokkal.

Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciójának szóvivője kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a miskolci "gettók és nyomortelepek" felszámolását tervezi a frakció, elsősorban azért, hogy biztonságosabb, élhetőbb legyen a borsodi megyeszékhely. Az ezt tartalmazó javaslatot a csütörtöki közgyűlés elé terjesztik.

A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva Soós Attila az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: minden energiájukkal azon lesznek, hogy "a társadalomellenes elemeket eltávolítsák a normális életvitelt folytató polgárok mellől, és megszüntessék a gettószerű városrészeket" Miskolcon.

Azt szeretné, ha a különböző politikai erők támogatnák a városvezetést és az ott élőket, nem pedig "a többségi társadalom akaratával szembehelyezkedve akadályoznák az intézkedések megvalósulását" - írta.