Veres Gábor: Nincs veszélyben az MSZP napi működése

1,8 milliárd forintos tartozása van sz MSZP-nek, a hiteltörlesztés azonban nem fenyegeti a párt működését - jelentette ki a szóvivő. Veres Gábor a közrádióban azt mondta: nem kérdés, hogy túlélik a következő négy évet.

Nagyjából 1,8 milliárd forintos tartozása van a szocialista pártnak, ami egy 400 millió forintos folyószámlahitelt, egy 400 millió forintos MFB-ingatlanvásárlási hitelt, és egy, a székházra felvett egymilliárd forintos, svájcifrank-alapú jelzáloghitelből tevődik össze – mondta Veres Gábor, az MSZP szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Mint mondta: ez a tartozás a 2010 előtti időszakban keletkezett. Hozzátette: a törlesztés eddig sem okozott különösebb problémát, hiszen az MSZP-nek vannak bevételei: állami támogatást kap, tagdíjat fizetnek a párttagok, és külső támogatókkal is rendelkezi a párt. Utóbbi forrásból évi 500-600 millió forint folyik be.

Beszélt arról is, hogy leépítésekre kényszerültek, mintegy félszáz főtől kellett megválniuk, mára mindössze 26-an dolgoznak főállásban adminisztratív területen.
Veres Gábor a 180 percben

Felhívta rá a figyelmet, hogy az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálatakor a pártok közül egyedül az MSZP-nél nem találtak semmilyen hiányosságot.

Leszögezte: nincsenek olyan anyagi gondjaik, amelyek a napi működést veszélyeztetnék. Az nem kérdés, hogy túlélik a következő négy évet, ehelyett azonban inkább azzal foglalkoznak, hogy jobbá tegyék Magyarországot, ehhez pedig nem feltétlenül kellenek olyan összegek, amelyekről most egyesek beszélnek – magyarázta az MSZP szóvivője.