Ezzel a nyomtatóval zsebből lehet printelni

Egy kivételével minden eszköz hordozhatóvá vált, bárhol dolgozhatunk egy okostelefonnal, táblagéppel, laptoppal. Már csak a nyomtató helyhez kötöttségét kellett megszüntetni.

Kickstarter projekt a „The Mini Mobile Robotic Printer”, a ZUtA Labs fejlesztése. A ZUtA Labs nagy ötlete: eddig a nyomtatóba raktuk a papírt, s így a nyomtatónak nyilván nagyobbnak kellett lennie. Mi lenne, mondták ők, ha a megfordítanánk a kérdést és egy kicsi nyomtató szaladgálna a papíron?

Pocket printer 1

Mint a videón látszik, az ötlet megvalósítható. A tényleg zsebben elhelyezhető méretű – 10 centi magas és 11,5 centi átmérőjű –, formás nyomtató kis kerekein bármilyen irányban tud gördülni a papír síkján: ahelyett, hogy a nyomtatófej futna a méretes nyomtatóban, most maga a nyomtató gyalogol a papíron.

Minden szükséges benne van a Robotic Printerben: tintasugaras patronnal működik, akkumulátora USB csatlakozóval tölthető, az okoseszközökre vezeték nélkül, Bluetooth-szal kapcsolódik. Patronjával több mint ezer oldalt lehet nyomtatni (színesben még nem), az akkumulátora három órás töltéssel egy órás működésre képes.

Kompatibilis Android, iOS, Linux, OSX és Windows operációs rendszerekkel.