Ők is számíthatnak a fokozott ellenőrzésre

Országszerte ellenőrzik az autósokat és a kerékpárosokat a rendőrök a húsvéti hétvégén. A baleset-megelőzési akcióba bekapcsolódott az Országos Polgárőr Szövetség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is bekapcsolódott.

Józan húsvét néven indított baleset-megelőzési kampányt a rendőrség. A húsvéthétfő estig tartó fokozott ellenőrzéssel az ittas, agresszív sofőröket szeretnék kiszűrni. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az autók műszaki állapotára és a kerékpárosokra is, mondta el a Krónikának Kovács Viktória alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Kossuth Rádió, Krónika

Hozzátette: a rendőrség az Országos Polgárőr Szövetséggel és a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen, kijelölt ellenőrzési pontokon szúrópróbaszerűen állítja meg a gépjármű vezetőket, illetve a kerékpárosokat. A tavaszi időszak miatt a biciklisek is kiemelten veszélyeztetett közlekedői a közutaknak, az ő esetükben a kötelező felszereltség meglétére fordítanak figyelmet a rendőrök.

Kovács Viktória arról is beszélt, hogy az előző év tavaszához képest mintegy 14 százalékkal nőtt az ittas állapotban okozott személyi sérüléssel járó balesetek száma, ezért is nevezte fontosnak a mostanihoz hasonló akciókat.