Gubík: Nem vagyok hajlandó idegenként élni a szülőföldemen

Nagyvonalú gesztusként értékeli a felvidéki Gubík László, hogy szerepelhet a Fidesz EP-listáján. Gubík László az elsők között vállalta nyilvánosan, hogy felvette a magyar állampolgárságot.

A felvidéki magyar közösség is úgy érzi, Magyarország legerősebb pártja nagyvonalú gesztust, az összefogás gesztusát tette meg azzal, hogy nemcsak saját politikusaival, hanem határon túl élő nemzettestvéreivel is képviselni kívánja a magyar ügyeket Brüsszelben – jelentette ki a képviselőjelölt a 180 percben. Bár a 21., „nem befutó” helyen szerepel, szavai szerint a felvidéki magyarság nem maradhat ki abból a nemzetegyesítési folyamatból, amely egy „következő dimenzióba" lépett.
Hallgassa meg!

"Jól esik, hogy ekkora össznemzeti listával áll elő a Fidesz, hiszen a kárpátaljai és a délvidéki magyarság befutó helyet kapott a listán" – tette hozzá.

Gubík László elvesztett szlovák állampolgárságáról szólva úgy fogalmazott: világszenzáció lenne, ha az áldozat képviselhetné a saját ügyét Brüsszelben.

Kérdésre válaszolva elmondta: az MKP listáján azért nem szerepelhet, mert nem csak a szlovák állampolgárságát, hanem a lakcímét is törölték. Mindez kiküszöbölhető lenne, ha jelentkezne az idegenrendészeten, azonban ezt elvi okokból nem teszi meg, hiszen - mint mondta - nem hajlandó idegenként élni a szülőföldjén.