Eurovízió: bemutatta dalát Magyarországon az azerbajdzsáni induló

Magyarországon is bemutatta dalát az Eurovíziós Dalfesztivál Azerbajdzsáni indulója, Dilara Kazimova. A fiatal énekesnő a magyar nyertessel, Kállay Saunders Andrással együtt is elénekelte versenydalát.

A Kívánságkosár című műsor egyik különleges vendége több mint kétezer kilométert utazott, hogy bemutassa produkcióját, amivel az Eurovíziós dalfesztiválra készül.

Dilara Kazimova Azerbajdzsánban nem először indult a dalversenyen, idei sikerét szerinte a Start a Fire című dal szövegének is köszönheti. „Különös és mély üzenete van, főként a tiszteletről, az emberségről és arról hogy tudjunk egymás mellett élni”- mondta az énekesnő.

Az 59. Eurovíziós verseny hazai indulója meglepetéssel készült az azeri előadónak. Kállay Saunders András megtanulta és elénekelte Dilara dalát. Azt mondja: közös bennük, hogy mindketten többszöri próbálkozás után jutottak ki a nemzetközi versenyre, ezért könnyen tudott azonosulni az azeri dallal. „Amikor énekelek, az a legfontosabb dolog, hogy beleéljem magam, ahogy mondtam, nem az a fontos, milyen hangosan és mennyit tudok ordítani, az, hogy hiteles átéléssel énekeljem a dalt” – fogalmazott az énekes.

A két előadó legközelebb májusban találkozhat, már Koppenhágában. Idén ugyanis ott rendezik meg az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőit, amelyeket élőben közvetít majd az M1.