Bajnai nem akar főpolgármester lenni

Nincs olyan ambíciója, hogy főpolgármester legyen - ezt mondta a Híradónak Bajnai Gordon. Ezzel cáfolta az elmúlt napokban megjelent sajtóhíreket, amelyek arról szóltak, hogy korábbi nyilatkozatai ellenére mégis látna fantáziát a főpolgármesterségben. Bajnai Gordon ma kijelentette: fenntartja múlt heti nyilatkozatát és nem akar főpolgármester lenni.

Kormányváltásra készült Bajnai Gordon, de ahogy fogalmazott: súlyos kudarc lett a vége. A választási vereség után szinte azonnal bejelentette, hogy hiába szerzett mandátumot, be sem ül az országgyűlésbe, inkább a Parlamenten kívül politizál tovább.

Ekkor írt több lap ismét arról, hogy ősszel Bajnai Gordon lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje - így értesült például a választás után néhány nappal a Népszava is.

Bajnai Gordon erre a múlt héten úgy reagált, hogy nincs ilyen ambíciója. Igaz, azt is egyértelművé tette, hogy az MSZP-s Horváth Csabát nem tartja alkalmasnak arra, hogy közös baloldali jelölt legyen, helyette mást keresne.

Ezek után írta az index.hu, hogy a korábbi nyilatkozatok ellenére Bajnai Gordon még mindig lát fantáziát az ellenzéki főpolgármesterségben. A portál szerint ez ugródeszka lehetne a 2018-as miniszterelnök-jelöltséghez.

Sajtóértesülések szerint Bajnai Gordon attól teszi függővé főpolgármesteri indulását, hogy pártja, az Együtt-PM hogyan szerepel majd májusban az Európai Parlamenti választásokon. Ha sikeresek lesznek, akkor Bajnai Gordon mégis indulhat.

A volt miniszterelnök a Híradó kérdésére most megerősítette: nem akar főpolgármester lenni.

„Szerintem világosan fogalmaztam ezzel kapcsolatban a múlt héten több interjúban is: nekem nincs ilyen ambícióm. A pártcsaládunknak, vagy pártszövetségünknek van olyan ambíciója, hogy alapvetően szeretnénk befolyásolni azt, hogy ki lesz a jelölt” – fogalmazott Bajnai Gordon.

Sajtóhírek szerint Bajnai Gordon helyett Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd Magyarországért párt társelnökét jelölheti az Együtt-PM. Ő néhány napja azt mondta: érdekelné a feladat.