Egy babát és egy mackót hagytak az inkubátorban Békéscsabán

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Békéscsabán. A Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett készülék jelzőrendszere hajnalban szólalt meg az ügyeleten. A csecsemő a vizsgálatok szerint nem sokkal korábban született, és egészséges.

A főbejárat mellett lévő fülkébe vitte be hajnalban az édesanya az újszülöttet. A gyermek mellett egy macit is hagyott az inkubátorban. A jelzőrendszer néhány perccel később szólalt meg. Az egészséges kislányt a gyermekosztályra vitték, ahol azonnal ellátták.

„A kisbaba lehűlt állapotban volt, úgyhogy melegítés történt, infúziót kapott, a laborértékeiben voltak bizonyos eltérések, úgyhogy azt korrigáltuk. Tekintettel arra, hogy nem tudunk semmit az édesanyáról, a baba védőoltást kapott, antibiotikumot. Most már sokkal jobb az állapota, mint hajnalban” – mondta a Híradónak Dr. Baji Sándor, a Réthy Pál Kórház főorvosa.

A baba az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges, 3120 grammal és 49 cm-rel született. Mivel Bernadett neve napján született, ezért Csabai Bernadett néven anyakönyvezték.