Kizárhatják Oroszországot a párizsi Eurosatory védelmi kiállításról

Kizárhatják Oroszországot a június 16. és 20. között Párizsban megrendezendő Eurosatory-2014-ről, a világ legnagyobb szárazföldi biztonsági és védelmi kiállításáról - értesült hétfőn az ITAR-TASZSZ.

Az orosz állami hírügynökség malajziai tudósítója a Kuala Lumpurban hétfőn megnyílt DSA-2014 fegyverkiállításon Patrick Colas des Francs tábornoktól, az Eurosatory vezérigazgatójától értesült erről. A tábornok szerint a döntést, az orosz cégek részvételének megtiltásáról az idei nemzetközi kiállításon, a közeli hetekben hozhatják meg.

"Egyelőre nem kaptunk semmilyen utasítást az Európai Uniótól az orosz részvétellel kapcsolatban, de ezek rövidesen megérkezhetnek" közölte a párizsi kiállítás vezetője.

"Ha Oroszország nem vesz részt az Eurosatory-2014 kiállításon, ez számunkra, a nemzetközi haditechnikai kiállítás szervezőinek nagy veszteség lesz. Oroszország már nagy kiállítási területet foglalt le, és egy sor új fegyverzetet készült bemutatni Párizsban, többet eredeti formájában is. Nagyon fogjuk sajnálni, ha Oroszország nem lesz ott Párizsban" hangoztatta Patrick Colas de Francs.