Nemzetközi díjat nyert a BMC épülete

A Budapest Music Center épülete nyerte az 1. díjat a szakmai zsűri döntése alapján a The Architizer A+ Awards Építészet és hang kategóriájában. Emellett a Színházak és előadótermek kategóriában különdíjat is kapott.

A The Architizer A+ Awardsot tavaly hozták létre a Wall Street Journal Magazine és a The Webbys közreműködésével, és jelen pillanatban egy meglehetősen komoly szakmai háttérrel rendelkező, talán a legátfogóbb, legtöbb területet szemléző legfrissebb építészeti díj a világon.

A Budapest Music Center épülete nyerte az 1. díjat a szakmai zsűri döntése alapján a The Architizer A+ Awards Építészet és hang kategóriájában.


A Budapest Music Center épületét az Art1st Design Studio tervezte: Chehadé Abdel Rahim, Gőz Dorottya és Taraczky Dániel. A díjakat májusban, a New York-i design hét ideje alatt adják át egy látványos „építészeti Oscar-gálán”.

Hasonlóan rangos díjat, az Architizer.com építészeti portál versenyét a 4-es metró Szent Gellért téri és a Fővám téri metróállomásai is megnyerték a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján busz- és vasútállomás kategóriában.

Díjat több mint hatvan kategóriában osztanak, a zsűri pedig  kétszáz főbőll áll, tagjai között sztárépítész, kritikus, designer,kreatív igazgató, kurátor, művészeti vezető is szerepel.