Plakátrongálás miatt a választási bizottsághoz fordul a hódmezővásárhelyi Fidesz

Lázár János Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint e városok környékékén kihelyezett plakátjainak megrongálása miatt a helyi választási bizottsághoz fordul a Fidesz jelentette be Havasi Katalin, a kormánypárt hódmezővásárhelyi elnöke szombaton az alföldi városban.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, körülbelül háromszáz plakátot és négyszáz táblát rongáltak meg. A hirdetések egy részét festékszóróval lefújták vagy letépték, a táblák közül sokat összetörtek, illetve elvittek. Hozzátette: a kárérték több százezer forint.

Havasi Katalin kérdésre válaszolva elmondta, bár a rongálást leginkább a Fidesz plakátjai sínylették meg, a tapasztalatok szerint más párt hirdetéseit is letépték, lefestették. A politikus úgy fogalmazott, plakátrongálás minden kampányban előfordult, a mostanihoz hasonló mértékben azonban soha korábban.

A Fidesz helyi szervezeteinek feljelentése alapján a plakátrongálások miatt tizenöt szabálysértési és egy büntető eljárás is indult. A rendőrség a feltételezett elkövetőket is elfogta, a csanádpalotai és makói lakosok Havasi Katalin közlése szerint a Jobbikhoz köthetők. Havasi Katalin közölte, szemtanúk a Jobbik körzetben induló jelöltje, Kiss Attila gépkocsiját is felismerték az elkövetés helyszínén.

"A plakátokat nem éretlen kölykök rongálták meg, hanem magukat felnőttnek tartó, sőt egy politikai párthoz, a Jobbikhoz kötődő személyek" - jelentette ki a Fidesz városi elnöke.

A Fidesz az illetékes szervekhez fordul az ügyben, "a Jobbik saját erejéből építkezni képtelen, romboló politikájáról pedig a választói bölcsesség fog a napokban véleményt mondani" - jelentette ki Havasi Katalin.